Vols acreditar el teu nivell musical?

Als alumnes que ho desitgin, l’escola els prepararà per a presentar-se als exàmens de l’Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM).

Què és l’ Associated Board of the Royal Schools of Music?

L’ABRSM és una associació creada fa 120 anys per quatre de les universitats de música més prestigioses del Regne Unit amb l’intenció de proporcionar un sistema d’avaluació exhaustiu per a totes les disciplines de l’educació musical, i promoure alhora un aprenentatge de la música basat en gaudir mitjançant l’obtenció de resultats.

Què diferencia aquests exàmens dels altres existents?

L’ABRSM no proporciona un mètode d’aprenentatge, sinó un mètode d’avaluació. L’ Associated Board no discrimina cap mètode d’aprenentatge que es faci servir per a assolir els objectius que el seu sistema d’exàmens estableix.

Pel que fa a la seva manera d’avaluar, l’ABRSM entén la música des d’una perspectiva holística, integrant la creativitat i la composició en l’aprenentatge des de les fases inicials, i entenent la lectura a vista com a element indispensable en la formació d’un músic. La filosofia del ABRSM és potenciar el gaudi de la pràctica musical, tant per créixer professionalment com personalment.

A aquests exàmens poden presentar-se alumnes de qualsevol edat i nivell. Els estudiants poden examinar-se del nivell que millor s’adapti a la seva capacitat o nivell actual. De la mateixa manera, no cal que s’examinin curs a curs, és a dir, poden presentar-se directament a l’examen del curs per al que creiem que estan preparats.

Què aporta als alumnes fer un examen de música?

Disfrutar a través dels resultats és la frase que resumeix la filosofia de l’ ABRSM. Aconseguir un certificat oficial és una experiència més que gratificant. Si treballes amb entusiasme per progressar en la teva música, necessitaràs comprovar d’alguna manera la teva capacitat i estar segur de que has agafat el camí apropiat. Per altra banda, aquests exàmens de música ofereixen:

  • Motivació i inspiració, treballant cap a un objectiu definit, a partir d’un programa estructurat.
  • Major apreciació del coneixement i del progrés personal, contrastat amb criteris reconeguts a nivell internacional.
  • Referència objectiva per millorar les habilitats musicals.
  • Avaluació que es realitza per professionals de la música respectats i independents, i que estan altament qualificats, entrenats i supervisats constantment. Aquests examinadors són personal de l’ABRSM de Londres i es desplacen a Barcelona per a examinar als alumnes.
  • Comentaris d’ànims i estímul.
  • Sensació única d’haver assolit els objectius buscats.
Més informació

Vols més informació sobre l’Associated Board of the Royal Schools of Music?

Visita la web oficial de l'associació (clicant al botó de la dreta) i descobreix tots els avantatges de la seva acreditació musical.
Més informacióNo oblidis que també pots omplir el nostre formulari de la pàgina de contacte perqué et poguem contestar tots els dubtes que tinguis sobre l’ABRSM, entre altres coses 😉